Het belang van een SSL certificaat

In deze tutorial leg ik uit wat een SSL certificaat doet en hoe je het activeert op je site

1. Het belang van een SSL certificaat

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat je domeinnaam ipv ‘http’ een ‘https’ adres krijgt en ook krijg je met dit certificaat een ‘slotje’ voor het adres.

Maar belangrijker nog zorgt een SSL certificaat ervoor dat de gegevens die van en naar jouw website versleuteld worden verstuurd.

In deze tijden waarin privacy en online veiligheid vaak in het geding zijn is het een absolute must voor iedere website.

Als je geen SSL certificaat voor je website hebt, of deze niet is geactiveerd dan heeft jouw URL geen ‘slotje’ en kan het voorkomen dat mensen een waarschuwing te zien krijgen op het moment dat je website willen bezoeken.

2. Zo activeer je een SSL certificaat

Het SSL certificaat kan je bij de meeste hostingproviders gratis aanvragen. Omdat de manier waarop je dit doet per hosting provider anders is, moet je even bij je hostingpartij informeren hoe je dat doet.

Nadat je het certificaat hebt is het belangrijk dat je deze nog activeert (en de content op je website via https gaat laden).

De makkelijkste manier om zelf je SSL certificaat op je website te activeren is via de plugin ‘Really Simple SSL’, deze kan je gratis op je website installeren.

Meer DIVI tutorials:

Karin van Schooten

Karin van Schooten

Karin van Schooten[KarinOnline]Mijn expertises:WordPress website, online leeromgeving, email automatisering, Social Media en mailbox ondersteuningWebsite: https://karinonline.nl/E-mail: info@karinonline.nlMijn WHY:Sinds ik als VA ben gaan werken is mijn ontwikkeling...

Marieke Geertjes

Marieke Geertjes

Marieke Geertjes[Jouw technisch VA]Mijn expertises:Bouwen en onderhouden van online academies, marketing funnels, websites, webshops en social media advertising.Website: https://jouwtechnischva.nl/E-mail: info@jouwtechnischva.nlMijn WHY:De vrijheid hebben om te werken...

Contactformulieren beveiligen tegen SPAM

Contactformulieren beveiligen tegen SPAM

Contactformulier beveiligen tegen SPAMIn deze tutorial laat ik zien hoe je jouw contactformulieren kunt beveiligen tegen SPAM Op het moment is het overal weer goed raak met de hoeveelheid SPAM reacties die mensen ontvangen via contactformulieren. Je kan jouw...